Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește la cuptor

Vizite: 4173
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
193

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 650 g file de peste (platica)
- 1 lingura ulei de masline
- 1 rosie, decojita, fara seminte, taiata
- 1 lingura otet
- 1 lingura ceapa verde, tocata

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Fileurile de peste se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper dupa gust. Tava se da la cuptor 12-15 minute, pana cand este copt pestele (carnea se desprinde usor).

Separat, se prepara un sos de rosii. Se incinge uleiul la foc potrivit, se adauga rosiile, otetul si piperul. Cand scade sosul se adauga ceapa verde si se serveste cald, alaturi de fileurile de peste.


Analiza ingredientelor rețetei Pește la cuptor:

Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire